Polisrazzia mot de tre stora klubbarnas supportrar

Tidigt under fredagsmorgonen så slog Istanbul-polisens enhetsgrupp mot organiserad brottslighet till mot närmare 100 adresser i flera städer (Istanbul, Izmir, Mersin och Kocaeli) i Turkiet i en razzia riktad mot supportrar från de tre största klubbarna i Turkiet; Besiktas, Fenerbahce och Galatasaray.

Enligt uttalanden från polisen så finns 96 personer med på en lista över misstänkta personer varav 72 av dessa däribland flera ledande personer ur klubbarnas supportergrupper: Fenerbahce: ”Genc Fenerbahceliler”, ”Kill For You”, ”FenerbahChe” Besiktas: ”cArsi”, ”Asya Kartallari” Galatasaray: ”ultrAslan”, har gripits av polisens speciella enhet mot organiserad brottslighet.

Och enligt uppgifterna från turkiska medierna så är fler gripanden att vänta.

Kort efter att operationen satts igång så kom det ett uttalande från Turkiets inrikessäkerhetsminister Muammer Güler som sade att förundersökningen mot de misstänka personerna har tagit mer än ett år och att de gripna personerna ligger bakom en organiserad brottslighet och är misstänkta för utpressning, biljettbedrägeri, vapen, hot, misshandel och en rad andra brott.

De gripna personerna ska bland annat ha genom olaga hot- och utpressning tvingats till sig biljetter till matcher från de sittande personer ur klubbarnas styrelser.