VM-kval: Turkiet – Andorra

fft104mm2501627

Fatih Terim blev för ett par veckor sedan utsedd till Turkiets nya förbundskapten efter Abdullah Avcis avgång med ett uppdrag: att föra Turkiet till VM i Brasilien 2014.

Fyra matcher återstår av VM-kvalet och det krävs att Turkiet vinner alla sina återstående matcher samtidigt som resultatet går deras väg i andra matcherna för att ha en chans att knipa andraplatsen i gruppen bakom Holland och gå till playoff som en av de bästa grupptvåorna.

I den första matchen står Andorra för motståndet och allt annat än tre poäng inför den desto mer viktigare matchen mot Rumänien på bortaplan på tisdag vore ett stort fiasko.

Turkiet och Andorra har mötts en gång tidigare då Turkiet vann på bortaplan i VM-kvalet med 2-0 efter mål av Selcuk Inan samt Burak Yilmaz.

Fatih Terim förväntas ställa upp med en 4-4-2 formation på Kadir Has stadion i Kayseri under fredagskvällen;

Volkan Demirel

Gökhan Gönül – Ömer Toprak – Semih Kaya – Caner Erkin

Gökhan Töre – Nuri Sahin – Mehmet Topal – Arda Turan

Burak Yilmaz – Umut Bulut

Både Fatih Terim och spelarna i landslaget har tonat ned förväntningarna om att ta sig till VM i Brasilien nästa sommar pga det svåra läget som Turkiet befinner sig i men säger samtidigt att man inte vill något annat än att göra bra resultat ifrån sig i de återstående matcherna och uppfylla drömmen om att få spela i världsmästerskapet.

Turkiet – Andorra
VM-kval, sjunde omgången
Var: Kadir Has stadion (Kayseri)
Avspark: 20.00 (svensk tid)
Domare: Sven Bindels (Luxemburg)
Kanal: Star TV och NTVSpor.net (Turkiet)

Preliminära startelvor

Turkiet Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Ömer Toprak, Semih Kaya, Caner Erkin, Gökhan Töre, Mehmet Topal, Nuri Sahin, Arda Turan, Umut Bulut, Burak Yilmaz.

Andorra Josep Gomes, Lima, Vales, Garcia, Martinez, Ayala Diaz, Pujol, Vieira, Peppe, Gomez, Moreno