Cenk Tosun om att vara tillbaka i landslaget: ”Jag är mycket glad”

Gaziantepspors 22-årige anfallare Cenk Tosun som blev först uppkallad till det turkiska A-landslaget när Guus Hiddink var förbundskapten gjorde comeback i landslagstruppen när förbundskaptenen Fatih Terim kallade honom till matcherna mot Estland och Holland men han väntar fortfarande på sin debut: ”Jag är mycket glad över att ha blivit uttagen till landslaget. Jag blev tidigare uttagen av Guus Hiddink men fick aldrig någon speltid då. Senare drabbades jag av formsvacka och blev aldrig kallad av den anledningen men jag har jobbat vidare och har återigen fått chansen att visa upp mig i landslaget.”

Cenk om läget i truppen- och inför avslutningen av VM-kvalet: ”Det är mycket bra moral i truppen just nu. Vi har en bra chans att vinna mot Estland och därefter spela finalmatch mot Holland men vårt fokus ligger först- och främst på Estland-matchen.”

Inför den sista matchen mot Holland: ”Det kommer att bli en svår match då Holland har många talangfulla spelare. Det känns viktigt att vi spelar vår sista match på hemmaplan. Jag är övertygad om att vårt jobb kommer att bli lättare med fansens stöd.

Cenk slog igenom i den turkiska ligan under den andra halvan av säsongen 2010/11 då han gjorde 10 mål på 14 matcher för Gaziantepspor vilket fick de största klubbarna i Turkiet att visa intresse för honom.

Han spåddes en lysande framtid och intervjuades också av UEFA efter att ha blivit kallad till landslaget för första gången våren 2011 men säsongen efter gick knackigt och det blev bara 6 mål på 32 ligamatcher men förra säsongen ökade han på sin målskörd lite grann och gjorde 10 mål på 32 ligamatcher och har inlett den pågående säsongen med att göra 2 mål på 7 ligamatcher för Gaziantepspor som efter en dålig start på säsongen har vunnit tre raka tävlingsmatcher varav två matcher i ligaspelet.