Fatih Terim-effekt

När Fatih Terim i augusti presenterades som ny förbundskapten för det turkiska landslaget efter Abdullah Avci så såg inte Turkiets chanser att nå VM i Brasilien nästa sommar ljust ut.

Det turkiska fotbollslandslaget hade under Abdullah Avci ledning endast lyckats plocka in 7 poäng på 6 matcher och låg på en fjärde plats i tabellen, fyra poäng efter Ungern på andra plats, med 2 segrar, 1 oavgjord och 3 förluster med målskillnaden 7-7.

Tre matcher och tre segrar senare med målskillnaden 9-0 så ligger Turkiet på andra plats i tabellen bakom Holland på lika många poäng som Rumänien och har mycket goda chanser att kvalificera sig till playoff där en plats i Brasilien står på spel.

Så länge Turkiet vinner mot Holland i den sista omgången på tisdag samtidigt som Rumänien inte gör allt för många mål mot Estland så kommer Turkiet att bli klara för playoff.

Vem hade trott det i augusti efter endast 7 poäng på 6 matcher?