VILA I FRID KADIR ÖZCAN!

Turkisk fotboll drabbades under tisdagskvällen av mycket svarta rubriker när tränaren till Trabzonspors farmarklubb, 1461 Trabzon, som håller till i den andra divisionen, PTT.1 Lig, Kadir Özcan dog av hjärtinfarkt.

Det var i hemmet efter tisdagens träning som han började att känna av smärtor i bröstet varpå han fördes till sjukhus men där gick inte hans liv att rädda och läkarna konstaterande att han hade dött av hjärtattack.

Kadir Özcan som spelade över sex år i Trabzonspor under 1970-talet då han fick vara med och vinna ligaguld två säsonger (1975-76 och 1976-77) i rad blev 61 år gammal. Förutom spel i Trabzon så blev det även spel i Zonguldakspor och en säsong i Galatasaray (1980-81) innan han la skorna på hyllan för att senare ge sig på tränaryrket.

Han tränade 14 olika klubbar, mestadels i lägre divisioner, samt var assisterande tränare i Trabzonspor under säsongen 1997-98 innan han tog över tränarrollen i 1461 Trabzon inför den pågående säsongen efter att Mustafa Resit Akcay tagit över tränarrollen i Trabzonspor.

Vila i frid Kadir Özcan! Våra tankar är med din familj- och dina vänner!