Champions League: Real Madrid – Galatasaray

Galatasaray spelar på onsdagskvällen sin femte gruppspelsmatch i Champions League den här säsongen när laget gästar Real Madrid på Santiago Bernabeu stadion i Madrid. Trots förlusten mot FC Köpenhamn i den senaste omgången så ligger Galatasaray fortfarande (tack vare inbördes möten) tvåa i gruppen med fyra poäng, lika många poäng som Köpenhamn medan Real Madrid toppar grupp B med 10 poäng och Juventus ligger sist med 3 poäng inför de två avslutande omgångarna.

Samtidigt som Galatasaray gästar Real Madrid så tar Juventus emot Köpenhamn på hemmaplan.

Tabellen inför omgången

  1. Real Madrid, 10 poäng
  2. Galatasaray, 4 poäng
  3. FC Köpenhamn, 4 poäng
  4. Juventus, 3 poäng

Lagens form
Efter två raka förluster utan något mål gjorda framåt så lyckades Galatasaray besegra Sivasspor i den senaste omgången av turkiska ligan och laget har under de fem senaste matcherna vunnit 3 gånger och förlorat 2 gånger med målskillnaden 8-6 medan Real Madrid har efter förlusten mot Barcelona i slutet av oktober spelat 5 matcher, vunnit 4 gånger och spelat en oavgjord med målskillnaden 22-8.

Skador/avstängningar
Real Madrids tränare Carlo Ancelotti kommer till spel utan fem i vanliga fall ordinarie spelare: Raphael Varane, Fabio Coentrao, Sami Khedira och Cristiano Ronaldo som är skadade samt Luka Modric som är avstängd medan Roberto Mancini saknar skadade Fernando Muslera och Hamit Altintop i sin trupp pga skador medan Aydin Yilmaz, Yekta Kurtulus samt Engin Baytar är petade.

Tidigare möten
Real Madrid och Galatasaray har tidigare mött varandra 5 gånger som har resulterat i 3 segrar för Real och 2 segrar för Galatasaray med målskillnaden 8-11.

Real Madrid – Galatasaray
Champions League, femte gruppspelsomgången
Var: Santiago Bernabeu (Madrid)
Avspark: 20.45 (svensk tid)
Domare: William Collum (Skottland)
Kanal: D-Smart (Turkiet), Viasat Xtra (Sverige)

Preliminära startelvor

Real Madrid Casillas, Marcelo, Ramos, Pepe, Arbeloa, Di Maria, Alonso, Illarramendi, Benzema, Bale, Isco
Tränare: Carlo Ancelotti

Galatasaray Eray, Eboue, Chedjou, Gökhan, Riera, Melo, Selçuk, Bruma, Burak, Sneijder, Drogba
Tränare: Roberto Mancini