Europa League: Trabzonspor – Apollon Limassol

Trabzonspor toppar Grupp J i Europa League och kan under torsdagskvällen när laget spelar sin femte gruppspelsmatch i turneringen på hemmaplan mot Apollon Limassol från Cypern säkra avancemang till slutspelet efter nyår. Seger eller oavgjord och Trabzonspor är klara för slutspelet efter nyår.

Trabzonspor har gått som tåget i Europa den här säsongen och har inklusive kvalspelet till Europa League spelat sammanlagt 10 matcher vilket har resulterat i 8 segrar och 2 oavgjorda matcher med målskillnaden 22-7.

Den brasilianske anfallaren Paulo Henrique har gjort 8 av målen. Sedan följer Adrian Mierzejewski med 3 mål samt Florent Malouda, Olcan Adin och Yusuf Erdogan med 2 mål vardera.

Trabzonspor besegrade Eskisehirspor i den sista omgången av ligaspelet med 1-0 efter mål av Paulo Henrique och har under de senaste 5 matcherna vunnit 3 gånger och förlorat 2 gånger med målskillnaden 11-6 medan Apollon förlorade senast i ligaspelet med 0-1 och har under de 5 senaste matcherna vunnit 3 gånger och förlorat 2 gånger med målskillnaden 7-4.

Trabzonspor – Apollon Limassol
Europa League, femte gruppspelsomgången
Var: Hüseyin Avni Aker stadion (Trabzon)
Avspark: 19.00 (svensk tid)
Domare: Manuel Grafe (Tyskland)
Kanal: NTV och NTVSpor.net (Turkiet)

Preliminära startelvor

Trabzonspor Onur, Bosingwa, Mustafa, Aykut Demir, Olcan, Zokora, Colman, Yusuf, Adrian, Malouda, Henrique
Tränare: Mustafa Akcay

Apollon Limassol Vale, Dananae, Stylianou, Karipidis, Vasiliou, Gullon, Meriem, Hamdani, Papoulis, Garcia, Sangoy
Tränare: Christakis Christoforou