Fenerbahce mot Besiktas på Kadiköy

Fenerbahce och Besiktas har sammanlagt mött varandra 49 gånger på Sükrü Saracoglu stadion på Kadiköy och där är det faktiskt fördel Besiktas i statistiken. Det svartvita laget har vunnit 18 gånger, Fenerbahce 17 gånger med 14 matcher har slutat oavgjord med målskillnaden 66-65 i Besiktas fördel.

I ligamatcherna är det dock fördel Fenerbahce som av 32 matcher vunnit 12 gånger, Besiktas 9 gånger medan 11 matcher har slutat oavgjord med målskillnaden 42-30 i Fenerahces fördel.

Det är på senare år som Fenerbahce har vänt hemmamatcherna mot Besiktas till sin fördel och framförallt efter den historiska matchen den 17e april 2005 då Besiktas sedan deras colombianske målvakt Oscar Cardoba blivit utvisad fick använda sig av den rumänske anfallaren Daniel Pancu i mål men trots det lyckades man vända 2-3 till 4-3 på bortaplan vilket också är lagets senaste seger på bortaplan mot Fenerbahce.

Sedan dess har lagen mött varandra 10 gånger på Sükrü Saracoglu stadion som har resulterat i 6 segrar för Fenerbahce och 4 oavgjorda matcher.