Landslagstruppen mot Nordirland och Vitryssland

Turkiets förbundskapten Fatih Terim presenterade under söndagskvällen landslagstruppen som ska möta Nordirland och Vitryssland i två träningslandskamper under den kommande veckan.

Turkiet ska möta Nordirland i staden Adana fredagen den 15e november klockan 20.00 svensk tid och därefter möta Vitryssland i staden Mersin tisdagen den 19e november klockan 19.00 svensk tid.

Truppen innehåller flera överraskningar och hela elva debutanter. Spelare som skulle ha blivit uttagna till truppen men som har fått tacka nej pga skadekänningar är Onur Kivrak, Yusuf Erdogan (Trabzonspor), Mustafa Pektemek (Besiktas), Ertugrul Taskiran (Kayserispor), Alper Potuk (Fenerbahce), Ömer Toprak (Bayer Leverkusen) och Hakan Calhanoglu (Hamburg). Dessutom så har Fatih Terim efter samtal med Borussia Dortmunds tränare Jürgen Klopp inte valt att ta med Nuri Sahin i truppen.

Målvakter: Volkan Demirel (Fenerbahce), Tolga Zengin (Besiktas), Serkan Kirintili (Caykur Rizespor)

Försvarare: Ersan Gülüm (Besiktas), Serdar Aziz (Bursaspor), Gökhan Gönül, Caner Erkin (Fenerbahce), Semih Kaya (Galatasaray), Aykut Demir (Trabzonspor), Tarik Camdal (Eskisehirspor), Ugur Ciftci (Genclerbirligi), Ishak Dogan (Kardemir Karabükspor)

Mittfältare Gökhan Töre, Olcay Sahan, Oguzhan Özyakup (Besiktas), Salih Ucan, Mehmet Topal (Fenerbahce), Emre Colak (Galatasaray), Arda Turan (Atletico Madrid), Sercan Sararer (Stuttgart), Bilal Kisa (Akhisar Belediyespor), Koray Altintay (Caykur Rizespor), Aytac Kara (Eskisehirspor), Aydin Karabulut (Sivasspor)

Anfallare Burak Yilmaz, Umut Bulut (Galatasaray), Mevlüt Erdinc (St Etienne), Adem Büyük (Kasimpasa)