Pablo Batalla pratade ut: ”Jag kan inte fortsätta i klubben”

I slutet av förra veckan framkom det att Bursaspors lagkapten- och argentinske mittfältare Pablo Batalla vägrat att fortsätta i klubben efter oense med den tyske tränaren Christoph Daum vilket ledde till att Bursaspors ledning inför ligamatchen mot Kasimpasa på lördagen valde att utesluta Batalla från A-lagstruppen.

Under måndagen höll huvudpersonen själv i en presskonferens på en hotell i Bursa och förklarade då läget: ”Efter det som har hänt så kan jag tyvärr inte fortsätta i klubben då det är hädanefter omöjligt för mig att arbeta med vare sig tränaren Christoph Daum eller klubbpresidenten Erkan Körüstan.

Batalla förklarade också för Bursaspors supportrar varav många har honom som sin stora favorit att han aldrig skulle önska sig att det skulle bli på det här viset och att han inte vill spela för någon annan klubb i Turkiet än Bursaspor men pga situationen i klubben så är det omöjligt för honom att fortsätta.

Pablo Batalla förlängde nyligen sitt kontrakt med Bursaspor till maj 2017 och fick då även en löneförhöjning från 1,1 miljoner Euro till 1,8 miljoner Euro per och blev klubbens bäst betalda spelare genom tiderna.