Pablo Batalla vill lämna Bursaspor efter oense med tränaren

Flera turkiska medier, bl.a. Lig TV och NTV Spor rapporterade under torsdagen om att Bursaspors argentinske mittfältare- och lagkapten Pablo Batalla, 29 år, som har varit klubbens stora stjärna under de senaste åren vill lämna klubben efter oense med den tyske tränaren Christoph Daum.

Batalla ska ha via sin agent Suzan Naguf, som har anlänt till Turkiet från Argentina, meddelat klubbledningen om att han efter oense med Daum inte kan eller vill fortsätta spela i klubben och kommer heller därför inte medverka i lagets träningar.

Pablo Batalla anlände till Bursaspor som 25-åring inför säsongen 2009/10 och några månader senare fick han vara med och uppleva den historiska ligatiteln 2010 något som han var högst delaktig i med sina 8 mål samt 4 assist på 26 ligamatcher. Batalla har sedan dess växt till en ikon i klubben och blivit fansens stora favorit och det var även han som gjort Bursaspors historiska första mål någonsin i Champions League säsongen efter ligaguldet.

Batalla som inför den pågående säsongen förlängde sitt kontrakt med Bursaspor till maj 2017 samtidigt som han fick en löneförhöjning från 1,1 miljoner Euro per år till 1,8 miljoner Euro har under sina år i klubben gjort 51 mål samt 60 assist på 171 tävlingsmatcher fram till idag.