PTT 1.lig – Orduspor

Snart har halva säsongen gått i PTT 1 lig. Många lag ligger i toppen och nosar, men de som har gjort de starkast hittills är Orduspor som i fjol spelade i Superlig. Ett lag som tappade nästan hela sin trupp inför denna säsong till lag i kontintenten och lag inom landet. Den allra största stjärnan var Bogdan Stancu som lämnade till huvudstaden och för Gencler för 1.5 miljoner euro.

En som stannade i klubben var 25 åriga Anil Tasdemir, en offensiv centralmittfältare som har spelat i flera olika klubbar runt om i Turkiet. Han anlände från Akhisar förra vintern där han fick sparsamt med speltid. Ordu har gått som tåget med sin nummer 10 och kapten, Anil Tasdemir som gjort fem mål och tre assist.

En annan som har imponerat väldigt mycket är Michel-Landel som kommer närmast från Ligue 2 och Le Mans. Fem mål och en assist har det blivit för 23årigen som har gjort en landskamp för Guinea.

Det är inte bara offensivt man har imponerat. Med värvningen av Bakary Soro har man fått in en högintressant mittbacksgeneral som styr o ställer. Soro har erfarenheter från både Engelsk och Fransk ligafotboll.

Fortsätter Orduspor såhär är det en väldigt stor chans att vi får se dem i högsta ligan nästa säsong!

Topp 5

  1. Orduspor                       28 p
  2. Ankaraspor                   26p
  3. Istanbul BB                   25p
  4. Balikesirspor                24p
  5. Mersin                            21p