VIDEO: Elfenbenskusten till VM

I lördags så möttes Senegal och Elfenbenskusten i den andra playoff-matchen i det afrikanska VM-kvalet till Brasilien nästa sommar. Elfenbenskusten hade med sig 3-1 från det första mötet och tack vare 1-1 i bortamötet (matchen spelades i Marocko pga tidigare oroligheter på Senegals hemmaarena) så gick Elfenbenskusten vidare till VM med sammanlagt 4-2.

Fenerbahces anfallare Moussa Sow som hoppade in i den andra halvleken gav Senegal ledningen genom en straffspark i den 77e minuten vilket gav Senegal ett hopp men Salomon Kalou kvitterade för Elfenbenskusten på tilläggstid.

Bursaspors mittfältare Alfred N’Diaye satt på bänken för Senegal medan Sol Bomba och Didier Zokora (Trabzonspor), Jean-Jacques Gosso (Genclerbirligi) samt Didier Drogba (Galatasaray) spelade från start för Elfenbenskusten. Dessutom så satt Caykur Rizespors mittback Ousmane Viera på bänken för Elfenbenskusten.