VIDEO: Genclerbirligis tredje raka seger

Efter en dålig start på säsongen med endast 1 seger på de åtta första ligamatcherna så bestämde sig Genclerbirligis ledning för att bryta kontraktet med tränaren Metin Diyadin.

Han ersattes av Mehmet Özdilek och det har gett ett positivt effekt. Laget har sedan dess vunnit fyra raka tävlingsmatcher (inklusive en seger i turkiska cupen) och under söndagseftermiddagen kom den tredje raka segern i ligan mot Trabzonspor, utan skadade målvakten Onur Kivrak, på hemmaplan men det började inte alls bra för ”Gencler” som hamnade i underläge direkt efter en minut efter en tavla av målvakten Ramazan Köse vilket ledde till att Paulo Henrique kunde ge Trabzon ledningen med sitt femte ligamål för säsongen och i den 34e minuten ökade Gustavo Colman på Trabzonspors ledning till 2-0 genom en straffspark sedan Florent Malouda fällts i straffområdet.

Men Genclerbirligi skulle få ett psykologiskt viktigt mål på tilläggstid av den första halvleken när Bogdan Stancu reducerade med sitt 5e ligamål för säsongen och fjärde mål på de tre senaste matcherna.

Och i den andra halvleken så klev Jimmy Durmaz fram och hade en stor del i Genclerbirligis vändning till seger. Han slog frisparken i den 67e minuten som den 19-årige mittbacken Ahmet Calik nådde högst på och i den 80e minuten kontrade han in segermålet när Trabzonspor tryckte på för ett segermål.

Genclerbirligi har i och med sina tre raka segrar tagit sig upp i tabellen och ligger just nu på en 12e plats i tabellen med sex poäng upp till femteplats medan Trabzonspor som endast har vunnit 1 seger på de fem senaste matcherna ligger på sjunde plats i tabellen fyra poäng framför ”Gencler”.