VIDEO: Hugo Almeida delaktig i två av Portugals mål

Besiktas’ anfallare Hugo Almeida, som har gjort 5 mål på 10 ligamatcher den här säsongen och som förhandlar om ett nytt kontrakt med klubben då hans nuvarande går ut till sommaren, fick chansen från start när Portugal mötte Sverige i den andra playoffmatchen i kvalet till VM i Brasilien under tisdagskvällen och var delaktig i två av Portugals mål i 3-2 segern som innebar att landet tog sig till VM med sammanlagt 4-2.

Almeida blev vid ställningen 3-2 till Portugal utbytt vilket även Fenerbahces mittfältare Raul Meireles blev vid ställningen 2-1 till Sverige medan Fenerbahces mittback Bruno Alves spelade hela matchen. Galatasarays mittfältare Bruma fanns inte med i matchtruppen.

Vid 1-0 så nickade han ner bollen till Joao Moutinho som spelade bollen vidare till Cristiano Ronaldo som satte dit ledningsmålet.

Och vid 2-2 målet så tog han emot bollen på mittplan och spelade den vidare till Ronaldo som satte dit kvitteringsmålet bakom Andreas Isaksson.