Fenerbahce säljer namnrättigheterna på sin arena *UPPDATERAD*

Det har tidigare varit diskussioner inom Fenerbahces ledning om att klubben ska sälja namnrättigheterna på sin arena, Sükrü Saracoglu stadion, men det är något som presidenten Aziz Yildirim tidigare har varit emot men under onsdagen meddelade Fenerbahce börsen i Istanbul om att klubben från och med den 1a januari 2014 kommer att förhandla med både inhemska- och utländska företag om namnrättigheterna till arenan.

Ledningen i Fenerbahce hoppas på att en försäljning av namnrättigheterna på arenan ska ge klubben intäkter på 15 miljoner dollar per år.

Fenerbahces rivaler i Istanbul, Galatasaray drar in 10 miljoner Dollar per år av namnrättigheterna till sin stadion, Türk Telekom arena och Besiktas kommer att dra in 116 miljoner Dollar över 10 år med option på 5 år på sin nya stadion, Vodafone Arena.

UPPDATERING:
Enligt de senaste uppgifterna i turkiska medierna så vill Fenerbahce minst ha 15 miljoner Dollar per år för att sälja namnrättigheterna på arenan varav 8 % av pengarna kommer att betalas som skatt. Både inhemska- och utländska företag får vara med i förhandlingarna men för tillfället pekar det på att ett utländskt företag kommer att namnge Sükrü Saracoglu stadion.