Akhisar Belediyespors första seger- och mål på bortaplan

När Akhisar Belediyespor besegrade Kasimpasa med 4-2 på bortaplan under fredagskvällen inför kvinnor samt barn på Recep Tayyip Erdogan stadion i Istanbul så var det första gången den här säsongen som laget både vann- och gjorde mål på bortaplan.

Akhisar som är ett av ligans hemmastarkaste lag med 6 segrar, 1 oavgjord och 1 förlust på 8 matcher hade fram till matchen mot Kasimpasa spelat 8 matcher på bortaplan med utgången 0 segrar, 3 oavgjorda och 5 förluster med målskillnaden 0-11.

På fredagskvällen kom då äntligen första segern samt målen på bortaplan för den här säsongen när Kasimpasa besegrades med 4-2 och stor segerdirigent för laget var den 23-årige senegalesiske anfallaren Oumar Niasse som gjorde sitt 7e och 8e ligamål för säsongen samt en assist. Niasse missade dessutom en straffspark på tilläggstid när han sköt utanför stolpen.

Akhisars övriga mål gjordes utav Bruno Mezenga, hans 6e ligamål för säsongen och Kenan Özer medan Adem Büyük (5 ligamål totalt) gjorde Kasimpasas båda tröstmål.

Kasimpasa som avslutar den första halvan av säsongen med 31 poäng förlorade igen i ligaspelet efter 10 obesegrade matcher (6 segrar och 4 oavgjorda matcher) medan Akhisar som avslutar den första halvan av säsongen med 25 poäng har endast 1 förlust på de 7 senaste tävlingsmatcherna (0-4 på bortaplan mot Fenerbahce).