Hamburgs sportdirektör: ”Vi vill förlänga kontraktet med Hakan”

Den 19-årige turkiske landslagsspelaren Hakan Calhanoglu har imponerat under sin debutsäsong i Bundesliga med Hamburg vilket ska ha lockat till sig intresse från andra klubbar, bland annat Liverpool, Arsenal, Galatasaray samt Fenerbahce men nu säger Hamburgs sportdirektör Oliver Kreuzer om att Hakan inte är till salu och att klubben istället vill förlänga hans kontrakt, som går ut den sista juni 2016, i ytterligare två säsonger: ”Vi vill förlänga kontraktet med Hakan till 2018. Fram till idag så har ingen engelsk klubb varit i kontakt med oss angående honom. Självklart så finns det ett pris för allt men vi har inga planer på att sälja honom. Vi har inget intresse i att tjäna pengar på honom idag. Hade vi gjort det så hade vi blivit en mindre klubb. Han är vår framtid och Hakan vill dessutom själv skapa sig ett namn i Bundesliga.

Hakan har under sin debutsäsong i Bundesliga gjort 4 mål samt 2 assist på 14 matcher varav ett var ett fanatiskt frisparksmål.