Hugo Almeida upp i delad skytteligatopp

Besiktas’ 29-årige portugisiske anfallare Hugo Almeida gjorde på måndagskvällen sitt 9e ligamål för säsongen på 13 matcher när Besiktas spelade 1-1 på hemmaplan mot Sivasspor i den 14e omgången av turkiska ligan vilket innebar att han gick upp i delad skytteligaledning tillsammans med Sivasspors offensiva mittfältare Aatif Chahechouhe som gick mållös från matchen.

Almeida vars kontrakt med Besiktas går ut efter säsongen är inne i sin fjärde säsong med klubben och är på god väg mot den bästa hittills målmässigt.

Han har sammanlagt gjort 33 ligamål på 70 matcher och den bästa noteringen är från säsongen 2011/12 då han gjorde 11 mål på 25 ligamatcher. Förra säsongen blev det 9 mål på 20 matcher – ett målfacit han redan är uppe i den här säsongen efter endast 13 matcher.