Slaven Bilic roterade rejält i laget

Besiktas saknade följande spelare inför matchen Elazigspor på lördagskvällen pga skador- och avstängningar däribland flera ordinarie spelare: Günay Güvenc, Pedro Franco, Atiba Hutchinson, Ramon Motta, Kerim Frei, Oguzhan Özyakup, Manuel Fernandes, Ömer Sismanoglu, Michael Eneramo samt Hugo Almeida.

Saknaden av dessa spelare ledde till att lagets kroatiske tränare Slaven Bilic fick rotera rejält jämfört mot den senaste ligamatchen vilket innebar att flera spelare återigen fick chansen i startelvan i en ligamatch efter en längre tids frånvaro.

  • Ismail Köybasi spelade sin första ligamatch från start efter 588 dagar, Ugur Boral spelade sin första ligamatch från start efter 335 dagar, Filip Holosko spelade sin första ligamatch från start efter 216 dagar och Mustafa Pektemek spelade sin första ligamatch från start sedan ligapremiären mot Trabzonspor i augusti.

Av dessa fyra spelare så har Ismail, Ugur och Mustafa varit långtidsskadade medan Filip Holosko har varit petad.

Mustafa Pektemek har tidigare under säsongen fått speltid i både ligan, Ismail Köybasi har fått spela i cupen medan Ugur Boral spelade sin första tävlingsmatch sedan januari tidigare i år.