VIDEO: 3-3 mellan Fenerbahce och Besiktas

Två formstarka lag Fenerbahce och Besiktas möttes under lördagskvällen i årets sista stora derbymatch i turkiska ligan i en mycket händelserik match på Sükrü Saracoglu stadion som slutade 3-3.

Besiktas’ tog ledningen i matchen i den 9e minuten genom vänstermittfältaren Olcay Sahan som efter assist av den portugisiske anfallaren Hugo Almeida fintade bort Fenerbahces högerback Gökhan Gönül inne i straffområdet och satte dit ledningsmålet bakom målvakten Volkan Demirel i den 9e minuten med sitt 5e ligamål för säsongen men Besiktas ledning skulle inte hålla sig länge sedan Fenerbahces nigerianske anfallare Emmanuel Emenike varit framme på en målvaktsretur av Tolga Zengin efter skott av Moussa Sow och ordnat kvitteringen bara ett par minuter efter Besiktas’ ledningsmål med sitt 5e ligamål för säsongen.

Emenike var någon minut efter sitt kvitteringsmål nära att ge Fenerbahce ledningen men Tolga stod för en bra räddning ut till hörna. Därefter åkte Fenerbahces portugisiske mittfältare Raul Meireles på ett direkt rött kort efter att ha stämplat Veli Kavlak på benet vilket tvingade Fenerbahce att spela med en spelare mindre men det hindrade inte laget från att fortsätta satsa framåt och sju minuter efter utvisningen så tog laget ledningen i matchen genom Sow, assisterad av Emenike, som gjorde sitt 7e ligamål för säsongen.

Men strax innan halvtidsvilan så lyckades Besiktas vända matchen till 3-2 efter två snabba mål. I den 42a minuten så chippade Almeida assisterad av Veli in kvitteringsmålet bakom Volkan och när det såg ut att bli halvtidsresultatet så klev Almeida på nytt fram och sköt, assisterad av Oguzhan Özyakup, in ledningsmålet på tilläggstid av den första halvleken och gjorde sitt 8e ligamål för säsongen.

I den andra halvleken så var det nästan Fenerbahce för hela slanten som trots en spelare mindre tryckte på för ett kvitteringsmål men Tolga i Besiktas-målet stod för flera bra ingripanden och när Besiktas’ inhoppare Necip Uysal åkte på ett rött kort i den 69e minuten efter två gula kort inom loppet av femton minuter så spelade båda lagen med tio spelare vardera.

Och Fenerbahce skulle till slut göra ett kvitteringsmål genom holländaren Dirk Kuyt som efter inlägg av Caner Erkin nickade in sitt 6e ligamål för säsongen i den 83e minuten vilket också blev slutresultatet.

Fenerbahce som inte har förlorat på 12 raka ligamatcher (10 segrar och 2 oavgjorda) ligger fortsatt etta i tabellen med 32 poäng medan Besiktas som inte har förlorat på sju raka ligamatcher (3 segrar och 4 oavgjorda) ligger på tredjeplats med 25 poäng.