VIDEO: Fenerbahce vände och vann

Fenerbahce utökade sin ledning i turkiska ligan under lördagskvällen efter att ha besegrat nykomlingen Caykur Rizespor på bortaplan med 2-1 samtidigt som närmast jagande i tabellen, Kasimpasa, spelade 1-1 på bortaplan mot Medical Park Antalyaspor.

Men det började inte alls bra för Fenerbahces del då Rizespor tog ledningen i matchen i den 11e minuten genom den kamerunske anfallaren Leonard Kweuke som gjorde sitt 2a ligamål på 7 matcher den här säsongen. Rizespor hade efter ledningsmålet bud på fler mål men hemmaspelarna saknade den rätta skärpan framför Volkan Demirel i Fenerbahce-målet.

Och när halvtidsresultatet såg ut att bli 1-0 så fick Fenerbahce en frispark ett par meter utanför straffområdet som Cristian Baroni sköt in i mål.

I den andra halvleken så var det Fenerbahce som skapade de allra hetaste målchanserna och bland annat så var den nigerianske anfallaren Emmanuel Emenike framme ett par gånger utan att lyckas hitta målet.

Och mot slutet av matchen som många gånger förr den här säsongen så bytte Fenerbahces tränare Ersun Yanal in en anfallare och spelade med fyra anfallare på plan samtidigt – inbytte Pierre Webo, Emenike, Dirk Kuyt samMoussa Sow och precis som många gånger tidigare den här säsongen gav det resultat när Webo i den 83e minuten nickade in en hörna slagen av Cristian vilket betydde tre poäng.

Fenerbahce spelade sin 13e raka ligamatch utan förlust (11 segrar samt 2 oavgjorda) och drygade ut sin ledning i tabellen medan Rizespor efter en pigg inledning på säsongen förlorade sin fjärde raka förlust i ligaspelet och nykomlingen har inte heller vunnit på de åtta senaste ligamatcherna och ligger i och med det i nedre delen av tabellen.