VIDEO: Raul Meireles utvisad mot Besiktas – tredje röda kortet i Fenerbahce-tröjan

Fenerbahces 30-årige portugisiske mittfältare Raul Meireles som har spelat i klubbar som Porto, Liverpool samt Chelsea hade fram till flytten till Fenerbahce och Turkiet i september 2012 aldrig fått rött kort tidigare under sin karriär men under tiden i Fenerbahce så har han åkt på det röda kortet tre gånger på mindre än 1,5 säsong.

Första utvisningen kom i derbyt mot Galatasaray den 16e december 2012 som först resulterade i 12 matchers avstängning men sedan reducerades ner till 5 matcher, den andra utvisningen kom i Europa League mot BATE Borisov som resulterade i 3 matchers avstängning och den tredje utvisningen åkte han på i lördagens derbymatch mot Besiktas när han gick in med dobbarna före mot Veli Kavlak i en duell och stämplade honom på benet.

De två första utvisningarna resulterade i 8 matchers avstängning och det senaste röda kortet kommer resultera i minst en match. Förutom dessa avstängda matcher pga röda kort så fick Meireles även fyra matchers avstängning efter att ha gjort en olämplig gest mot Sabri Sarioglu i derbymatchen mot Galatasaray i slutet av förra säsongen.

Det innebär att Meireles på mindre än 1,5 år i Fenerbahce har varit avstängd i 12 matcher samt att ytterligare minst en match väntar.