VIDEO: Torku Konyaspor vann nykomlingsmötet

 

Torku Konyaspor avslutade den 13e omgången i turkiska ligan på måndagskvällen genom att besegra Caykur Rizespor med 2-1 på hemmaplan i nykomlingsmötet där alla målen kom i den andra halvleken.

Efter en mållös första halvlek så gav den 21-årige anfallaren Ömer Ali Sahiner hemmalaget ledningen i den 49e minuten med sitt första mål någonsin i Süper Lig. Rizespor skulle dock komma igen och i den 72a minuten kvitterade den 23-årige nigerianske landslagsmittbacken Godfrey Oboabona för gästerna med sitt första mål någonsin i Süper Lig.

Och Oboabona skulle några minuter senare visa sig ha en stor betydelse för matchen när han styrde en frispark av Konyaspor i den 80e minuten in i eget mål vilket också blev matchens sista och hemmalaget gick segrande ur matchen med 2-1.

Torku Konyaspor vann sin andra match på de tre senaste ligamatcherna och klättrade upp på en 12e plats i tabellen medan Caykur Rizespor som inledde säsongen piggt men som inte har vunnit på de sju senaste ligamatcherna (2 oavgjorda och 5 förluster) har fallit ner till en 13e plats i tabellen, tre poäng ovanför nedflyttningsstrecket.