Akhisar Belediyespor värvar från Manchester Citys akademi

Akhisar Belediyespor tog sig upp till Süper Lig för första gången inför säsongen 2012/13 och fixade ett nytt kontrakt under de sista omgångarna av ligaspelet efter att ha legat under nedflyttningsstrecket under större delen av säsongen. Under den pågående säsongen har det gått mycket bättre för lagets del och laget ligger just nu på en 9e plats i tabellen, endast 6 poäng ifrån Kasimpasa på tredje plats.

Laget arbetar utifrån små resurser och lagets tränare Hamza Hamzaoglu som även är Fatih Terims assisterande förbundskapten i det turkiska landslaget har gjort ett mycket bra jobb.

Akhisar Belediyespor spelar inte ens sina hemmamatcher på sin arena, Akhisar Sehir stadion, då den inte klarar av måtten för en arena i Süper Lig och får istället spela sina hemmamatcher på Manisa 19 Mayis stadion i Manisa fem mil bort.

Laget har legat rätt så lågt på transfermarknaden under januarimånad men gjorde nyligen klart med den 18-årige kamerunske defensive mittfältaren Wato Kuate som kommer närmast från Manchester Citys akademi som säger att han är glad över att vara i Akhisar och att han ska göra allt för att ta en plats i laget.