Brasiliansk anfallare klar för Bursaspor

Den 26-årige brasilianske anfallaren Jose Fernando Viana de Santana med artistnamnet Fernandao som Bursaspor sedan tidigare hade kommit överens med om ett 1,5 år långt låneavtal anlände under lördagen till Istanbuls flygplats där han möttes av klubbens styrelseledamot Baris Güclü.

Fernandao gjorde 15 mål på 34 ligamatcher i brasilianska Serie A under den gångna säsongen för bottenlaget Bahia och hamnade på tack vare det på en delad fjärdeplats i skytteligan.

Han gjorde ett uttalande till den väntande median på flygplatsen då han sa att även om han gillar att göra mål så sätter han först och främst lagspelet i fokus. Fernandao berättade också att han snackade med Colin Kazim-Richards innan flytten till Bursaspor: ”Colin ringde upp mig och vi snackade lite. Jag ställde ett par frågor och han svarade. Han berättade att han alltid kommer att vara hjälpsam. Jag är säker på att jag har kommit till en vänskaplig plats.