Brasiliansk mittfältare klar för Bursaspor

Bursaspor var sedan den argentinske mittfältaren Pablo Batalla beslöt sig för att inte fortsätta spela i klubben så länge Christoph Daum var tränare på jakt efter en ny utländsk mittfältare och både Samuel Holmén samt Kim Källström kopplades ihop med en flytt till klubben men det blev ingen övergången där.

Nu har klubben istället gjort klart med den 29-årige brasilianske mittfältaren Renato Caja som kommer närmst från spel i den brasilianska klubben Vitoria, dit han var utlånad under det senaste året från den kinesiska klubben Guangzhou Evergrande och där han gjorde 2 mål samt 5 assist på 32 matcher när Vitoria slutade på en femteplats i den brasilianska ligan.

Renato Caja har tillhört Guangzhou Evergrande sedan 2011 då han skrev på ett fyraårskontrakt med klubben men har under kontraktstiden varit förutom Vitoria även utlånad till Ponte Preta i Brasilian samt Kashima Antlers  i Japan. Han har även spelat i Mogi Mirim, Ferroviaria-SP, Al-Ittihad, Gremio och Botafogo.

Bursaspor har tecknat ett låneavtal med köpoption med Renato Caja under resten av säsongen.

Förutom honom så har Bursaspor även gjort klart med den 19-årige målvakten Onurcan Piri från Giresunspor och som var med i Turkiets trupp i U20-VM på hemmaplan förra sommaren samt den 20-årige mittfältaren Taskin Calis från Gaziantepspor som båda har skrivit på ett 3,5 årskontrakt vardera med klubben.