Bruma och Dany på lån till Gaziantepspor *UPPDATERAD*

Efter att det blev klart att Galatasaray lånar ut Nordin Amrabat till Malaga i Spanien och bryter kontraktet med Albert Riera så fortsatte klubben under tisdagen med att göra sig av med utländska spelare för att frigöra platser i den utländska spelarkvoten till Alex Telles och Izet Hajrovic samt nya eventuella nyförvärv.

Gaziantepspors styrelseledamot Mustafa Kizil berättade under tisdagen för turkiska medier om att klubben har gjort klart med både den 27-årige kamerunske försvararen Dany, som tidigare har spelat två säsonger i klubben samt den 19-årige portugisiska yttermittfältaren Bruma på lån under resten av säsongen.

Mustafa Kizil berättade att Gaziantepspor är också intresserade av att knyta till sig mittfältaren Yekta Kurtulus från Galatasaray. Det har dessutom tidigare spekulerats i turkiska medier om att yttermittfältaren Yigit Gökoglan som inte får någon speltid i Galatasarays A-lag är på väg till Antep.

Gaziantepspor väljer alltså att låna Bruma med köpoption under resten av säsongen trots att han är långtidsskadad och inte förväntas vara tillbaka förrän om ett halvår. En anledning till att klubben gör det är för att Galatasaray har underlättat lånen av spelare från deras klubb och då vill man hjälpa tillbaka med den utländska spelarkvoten där Galatasaray har problem med för många spelare.

UPPDATERAD:
Galatasaray har meddelat börsen (KAP) i Istanbul om att Bruma lånas ut till Gaziantepspor under resten av säsongen. Hans lön under den tiden kommer att betalas av Galatasaray. I meddelandet står det ingenting om någon köpoption efter lånetiden som det tidigare har spekulerats i och ingen av de ovannämnda spelarna har meddelats heller.