Cüneyt Cakir till VM – den första turkiska domaren i VM på 40 år

Det turkiska landslaget missade för tredje gången i rad att kvalificera sig för ett VM-slutspel efter bronset i Sydkorea och Japan 2002 men vi kommer ändå få se ett par turkar på VM-arenorna.

När FIFA under onsdagen presenterade de 25 huvuddomarna från 43 länder som ska döma i VM i Brasilien under sommaren så fanns Cüneyt Cakirs namn med och till sin hjälp får han de turkiska linjedomarna Bahattin Duran och Tarik Ongun.

Det är första gången sedan VM i Västtyskland 1974 då Dogan Babacan var en av domarna som en turk dömer i ett VM-slutspel.

Cüneyt Cakir som är 37 år gammal och en av de yngsta domarna i sommarens VM-slutspel i Brasilien har tidigare under sin karriär bl.a. dömt semifinaler i U21-EM, U20-VM, Champions League, Europa League och EM, final i klubblags-VM samt 15 stora derbymatcher i Turkiet.