Erdin Demir och Mahmut Özen till Galatasaray?

Nästa säsong sänks den utländska spelarkvoten i Süper Lig till max 8 utländska spelare registrerade i klubbarnas trupper.

Det har inte hindrat klubbarna från att vända blickarna mot utanför Turkiets gränser men det har begränsat klubbarnas alternativ på spelarmarknaden vilket har lett till att spelare med turkiskt ursprung som är födda samt uppväxta utomlands står högt i kurs eftersom det underlättar i arbetet med att skaffa turkiskt medborgarskap åt dessa spelare så att de inte räknas som utländska spelare.

Två sådana spelare är Branns 23-årige vänsterback Erdin Demir som tidigare under sin karriär spelat för Malmö FF, IFK Malmö, Limhamn Bunkeflo och Trelleborg samt Malmö FF’s 25-årige högerback Mahmut Özen som tidigare under sin karriär spelat för Stafsinge IF, Varbergs BOIS och Mjällby AIF.

Bägge spelarna uppges enligt Lig TV och andra medier i Turkiet finnas med på Galatasarays önskelista och Galatasaray ska redan vara beredda att betala 1 miljon Euro i övergångssumma för Erdin Demir. Om det inte skulle uppstå problem i medborgarskapsfrågan så vill Galatasaray förverkliga övergången inom en snar framtid.