Förbundet: ”Det går inte att frysa spelares licens”

Efter Brumas långtidsskada så har det skrivits i medierna om att Galatasaray vill frysa Brumas licens hos det turkiska fotbollsförbundet (TFF) för att öppna upp en plats i den utländska spelarkvoten för att istället registrera en annan spelare, antingen Izet Hajrovic eller Alex Telles då klubben för närvarande har maximalt (10) antalet spelare registrerade hos TFF.

Men ett sådant alternativ som att frysa en spelares licens för att göra plats för en ny finns inte hos det turkiska fotbollsförbundet. Det meddelade förbundets presstalesman Mete Düren för Lig TV under tisdagen. Det klubbarna istället kan göra för att registrera nya utländska spelare istället för dom redan registrerade pga olika anledningar t.ex. skador är att bryta spelarnas kontrakt och på så vis öppna upp en plats i utländska spelarkvoten.

Mete Düren tog upp ett exempel under hans tid i Besiktas: ”När jag var styrelseledamot i Besiktas så var det ett liknande problem med Mathias Delgado. Vi bröt då kontraktet med honom och meddelade detta till förbundet. Därefter skrev vi på ett nytt kontrakt med Delgado för att hålla honom kvar i klubben. När han sedan blev aktuell för spel då tog vi fram det nya kontraktet.

Mete Düren förklarade att om förbundet får en frågan om att frysa Brumas kontrakt för att göra plats för en ny utländsk spelare så kommer det att få ett negativt svar.

Galatasaray har i dagsläget 12 utländska spelare i klubben efter Izet Hajrovic samt Alex Telles ankomst till klubben men har redan 10 utländska spelare registrerade hos förbundet och för att någon av dessa ska kunna få licens krävs det att man gör sig av med minst två utländska spelare genom att sälja eller låna ut alternativt bryta kontraktet med spelare.