Ilkay Gündogan: ”Jag har inte bestämt mig om min framtid”

Trots att den 23-årige tysk-turkiske mittfältaren Ilkay Gündogan som har skapat sig ett namn i Borussia Dortmund under de två senaste säsongerna har gått skadad under större delen av säsongen så har storklubbarna i Europa med Real Madrid och Manchester United i spetsen inte lagt ner planerna på att eventuellt värva honom i framtiden.

Ilkays kontrakt med Dortmund går i juni 2015 och ledningen i klubben vill helst att han ska bestämma sig så fort som möjligt om han vill stanna kvar i klubben efter det eller inte så att han inte blir ett nytt Robert Lewandowski-fall med tanke på att den polske anfallaren kommer att gå gratis till Dortmunds största konkurrent, Bayern München, efter säsongens slut men Ilkay säger att han inte har några planer på att stressa fram ett beslut.

– Jag vill först och främst koncentrera mig på att ta tillbaka en plats i laget efter min skada. Jag har inte bestämt något om min framtid ännu men när jag tar det beslutet så kommer alla få reda på det. Det är mycket viktigt att jag tar rätt beslut, säger han.

Ilkay, som har tränat med Dortmund under de senaste veckorna siktar på comeback i slutet av januari när den andra halvan av Bundesliga drar igång då Dortmund möter Augsburg. Han betonade också att ryktena om Real Madrid och Manchester United är något som överdrivs av tysk media.