Karabükspor bryter låneavtalet med Akpala

Kardemir Karabükspor har brutit låneavtalet med den 27-årige nigerianske anfallaren Jospeh Akpala som anlände till klubben från Werder Bremen i början av september sedan han i bortamatchen mot Sivasspor i den 17e omgången drabbats av en skada som håller honom borta från matchspel till slutet av säsongen.

Det tog ett par veckor innan Akpala var i matchform men när han väl började spela matcher för Karabükspor så hyllades han av hela klubben från ledningen, tränarna, spelarna till supportrarna och när klubben gjorde ett uttalande om man hade brutit kontraktet med honom så beskrevs han som en av de bästa nyförvärven som Karabükspor har gjort både på planen och vid sidan om.

Akpala gjorde 6 mål på 14 tävlingsmatcher för Kardemir Karabükspor varav 4 mål på 11 ligamatcher. Två av ligamålen kom mot Galatasaray samt Fenerbahce och två av målen var direktavgörande i matcherna mot Akhisar Belediyespor samt Kayserispor som slutade med 1-0 seger vardera för Karabükspor.