Officiellt: Besiktas förhandlar med Botafogo *UPPDATERAD*

Besiktas har meddelat börsen i Istanbul om att klubben har inlett förhandlingar med den brasilianska klubben Botafogo angående ett lån gällande deras 24-årige uruguayanske landslagsmittfältaren Nicolas Lodeiro som under det senaste året gjorde 5 mål på 26 ligamatcher när Botafogo slutade på en fjärde plats i den brasilianska ligan samt 8 mål på 16 matcher när Botafogo blev regionmästare i sin grupp.

Enligt uppgifterna i medierna så kommer Besiktas att låna Nicolas Lodeiro med en köpoption på 7 miljoner Euro. Han har tidigare under sin karriär även spelat för Nacional i hemlandet, Ajax i Holland samt gjort 24 A-landskamper för Uruguay.

UPPDATERAD:
Botafogos sportchef Anibal Nightingale gjorde under onsdagen ett uttalande om att klubben vet om Besiktas’ intresse för Nicolas Lodeiro men att klubben inte har några planer på att låna ut honom. Något som dementeras av Besiktas’ styrelseledamot Ahmet Kavalci som säger att det inte finns några problem i ärendet, att Besiktas har skrivit på dom nödvändiga papperna, skickat tillbaka det till Botafogo och att klubben inom snar framtid kommer att flyga in Lodeiro till Turkiet för att slutföra övergången.

Samtidigt säger Besiktas’ fotbollsdirektör Önder Özen om att det har uppstått småproblem i förhandlingarna med Botafogo men att det inte ska påverka Lodeiros övergång till klubben. Han säger att det pågår fortfarande förhandlingar mellan klubbarna och att Besiktas vill låna Lodeiro med köpoption.