Officiellt: Galatasaray förhandlar med Grasshoppers

Galatasaray har meddelat börsen (KAP) i Istanbul om att klubben har inlett förhandlingar med den schweiziska klubben Grasshoppers angående deras spelare Izet Hajrovic.

Izet Hajrovic är en 21-årig yttermittfältare med bosniska rötter som är född- och uppvuxen i Schweiz där han inledde sin fotbollskarriär i Grasshoppers som 9-åring och sedan spelat sig igenom klubbens olika barn- och ungdomslag till A-lagsnivå.

Hajrovic har spelat för Schweiz U20 samt U21-landslag och har dessutom en träningslandskamp med Schweiz A-landslag på meritlistan men trots det valde han att byta till Bosniens A-landslag som han har spelat fyra landskamper med.

Han har under den pågående säsongen gjort 6 mål samt 4 assist på 15 ligamatcher för Grasshoppers som ligger på fjärde plats i den schweiziska ligan efter 18 omgångar, tre poäng bakom ledande Basel.

Izet Hajrovic sa nyligen till den schweiziska tidningen Blick om att han är smickrad över Galatasarays intresse och att han har meddelat ledningen i Grasshoppers om att han vill lämna klubben för spel i Turkiet där Galatasaray hoppas på att använda honom som en inhemsk spelare med turkisk medborgarskap eftersom han har kopplingar till landet sedan långt tillbaka.