Officiellt: Galatasaray förhandlar med Gremio – Alex Telles på väg till Turkiet

Galatasaray visade intresse för Gremios 20-årige brasilianske vänsterback Alex Telles redan i slutet av förra året och Alex skulle egentligen ha anlänt till Turkiet i början av året men det har varit lite strul i förhandlingarna mellan klubbarna vilket har lett till att övergången har skjutits fram.

Nu är klubbarna överens och Galatasaray meddelade under torsdagskvällen börsen i Istanbul om att förhandlingarna med Gremio och Alex Telles har inletts.

Alex Telles som är en flitig användare av sociala medier har lagt ut en bild på Twitter- och Instagram föreställande honom, hans pass samt en flygbiljett med texten att han är på väg till Istanbul. Han förväntas anlända till Atatürks flygplats på fredagskvällen och övergången kommer troligen att slutföras i början av veckan.

Galatasaray kommer enligt turkiska medier att betala 6 miljoner Euro i övergångssumma till Gremio för Alex som förväntas skriva på ett flerårigt kontrakt.

Information: När en turkisk klubb meddelar börsen om att förhandlingar med en klubb- eller spelare har inletts betyder det inte i ordagrant att förhandlingarna har just startat utan när det meddelas så innebär för det mesta att förhandlingarna befinner sig i slutskedet.