Portugis – ny tränare i Kayserispor

Kayserispors president Recep Mamur meddelade tidigt under fredagen om att klubben har tecknat ett 1,5 år långt avtal med portugisen Domingos Paciencia som tar över tränarjobbet i klubben efter kroaten Robert Prosinecki.

Domingos Paciencia har varit arbetslös sedan februari 2013 då han lämnade Deportivo La Coruna efter en mycket kort tid i klubben (han blev tränare där i december 2012).

Innan dess hade han fått sparken i Sporting Lissabon efter mindre än en säsong trots att han hade fört laget till final i portugisiska ligacupen för första gången på fyra år samt att laget låg på en fjärde plats i ligan. Domingos Paciencias största bedrift som tränare var när han förde Braga till Europa League final 2011 där det blev förlust mot Porto med 0-1 sedan Falcao gjort matchens enda mål. Han har även tränat Uniao Leiria, Academica samt Portos B-lag där han började sin tränarkarriär.

45-årige Domingos Paciencia spelade under sin aktiva som fotbollsspelare över 10 år i Porto där han gjorde många mål och vann sammanlagt 17 titlar med laget samt två säsonger i spanska CD Tenerife.