Richard Kingson tillbaka i turkisk fotboll – klar för Balikesirspor

Den 35-årige målvakten Richard Kingson som har turkiskt medborgarskap under namnet Faruk Gürsoy med 90 A-landskamper för Ghana, som har kvalificerat sig för VM i Brasilien i sommar, har skrivit på ett kontrakt med PTT 1. Lig-klubben Balikesirspor som sträcker sig över resten av säsongen.

Kingson har en lång historia bakom sig i turkisk fotboll. Han värvades till Galatasaray redan 1996 då han var 18 år och tillhörde klubben fram till 2005 men lånades ut till Sakaryaspor, Aliaga, Göztepe, Antalyaspor och Elazigspor under de kommande åren för att få speltid. Han spelade bara en ligamatch med Galatasaray, under säsongen 2003-04 innan 2005 lämnade klubben för att skriva på för Ankaraspor där han stannade i ett par säsonger.

Efter tiden i Ankaraspor tillbringade han en kort tid i Hammarby IF under 2007. Sedan dess har han spelat för Birmingham City, Blackpool samt Wigan i England och under den första halvan av pågående säsongen så spelade han för Doxa i cypriotiska ligan där det blev 10 ligamatcher.

Förutom Kingson så har Balikesirspor även värvat den 20-årige mittfältaren Khalife Jabbie från Fredrikstad FK som har skrivit på ett 2,5 årskontrakt samt den 19-årige turkiske anfallaren Okan Deniz som ansluter på lån från Bursaspor under 1,5 årstid.