Caykur Rizespors tränare: ”Martin Mutumba anländer på tisdag”

Det har tidigare spekulerats i att Martin Mutumba som inte förlängde sitt kontrakt med AIK efter den gångna säsongen var överens med Caykur Rizespor om en flytt till klubben i januari och under fredagen bekräftade lagets tränare Riza Calimbay om att Martin kommer att resa till Turkiet tisdagen den 7e januari för att skriva på kontraktet för att sedan ansluta till lagets träningsläger i Antalya som pågår till den 18e januari.

Riza Calimbay sa följande om Martin Mutumba: ”Han är en spelare som ledningen i klubben har följt under en längre tid. Vi träffades för två månader sedan och kom då överens. Vi har genom vår scouting sett att han är en bra spelare. Han kommer att resa till Turkiet för att skriva på kontraktet för att sedan ansluta till vår träningsläger i Antalya. Övergången blir något extra för oss.

Martin som gjorde 2 mål samt 9 assist på 27 matcher i Allsvenskan den gångna säsongen är också landslagsspelare för Uganda där han har spelat 5 landskamper.

Rizespors tränare Riza Calimbay berättade för de turkiska medierna om att klubben även är ute efter Aykut Akgün och Emre Güral från Trabzonspor, Kamil Grosicki från Sivasspor, Engin Baytar från Galatasaray samt Servet Cetin från Eskisehirspor.