Succédebut i Süper Lig av Fernandao

En av Bursaspors flera nyförvärv i januari (klubben har värvat nio spelare under januarimånad) var den 26-årige brasilianske anfallaren Fernandao som kom på delad fjärdeplats i skytteligan av brasilianska ligan förra året med 15 mål på 34 ligamatcher för Bahia som kom på den nedre halvan av tabellen.

Bursaspor skrev i början av januari ett låneavtal med Fernandao som sträcker sig fram till maj 2015. Han har redan hunnit debutera för klubben i turkiska cupen där han har spelat tre matcher men under lördagseftermiddagen var det dags för honom att göra debut i Süper Lig.

Fernandao gjorde nästan mål omgående när han i början av matchen träffade ribban. Det blev inget mål den gången men han skulle istället få göra sig första mål i turkiska ligan drygt 20 minuter senare när bollen efter en hörna hamnade framför honom i straffområdet och han sköt in ledningsmålet för Bursaspor.

Och när den andra halvleken var bara någon minut gammal så gjorde han sitt- och Bursaspors andra mål i matchen innan han i den 78e minuten blev utbytt till stående applåder för att lämna plats åt den 16-årige anfallaren Enes Ünal.