Teteh Bangura återvänder till AIK på lån

Efter att ha gjort stor succé i AIK under säsongen 2011 med 15 mål på 17 matcher så värvade Bursaspor den då 21-årige anfallaren Teteh Bangura (idag 24 år) från Sierra Lone inför säsongen 2011/12 för 3,3 miljoner Euro och blev då klubbens dyraste värvning genom tiderna.

Teteh fick relativt mycket speltid under sin första säsong i Bursaspor och gjorde 6 mål på 24 matcher (mestadels som inhoppare) men under den första halvan av andra säsongen i Bursa så blev det inte mycket speltid och han lånades ut till Sanliurfaspor i andradivisionen, PTT 1. Lig, under den andra halvan av säsongen 2012/13 där det blev 3 mål på 8 matcher för hans del. Inför den pågående säsongen så ingick han inte alls i Bursaspors framtidsplaner och lånades istället ut till Beitar Jerusalem i israeliska ligan där han gjorde 3 mål på 7 ligamatcher innan han åkte på en skada.

Nu återvänder han tillbaka till AIK på ett lån som sträcker sig till den 15e augusti. Det skrev Fotbollskanalen och andra svenska medier om under tisdagen. Läs mer övergången på AIK’s officiella hemsida.

Teteh Banguras agent Patrick Mörk berättar att Teteh som enligt tidigare uppgifter skrev på ett femårskontrakt med Bursaspor värt 850 000 Euro per säsongg år ner väldigt mycket i lön för att återvända till AIK.

Teteh tillhör fortfarande Bursaspor och hans kontrakt går ut med klubben i maj 2016.