VIDEO: Genclerbirligi vann tredje raka ligamatchen

Både Johan Dahlin samt Jimmy Durmaz fanns med från start under lördagseftermiddagen när Genclerbirligi besegrade Caykur Rizespor, utan Martin Mutumba i matchtruppen, på hemmaplan med 3-1 och vann sin tredje raka ligamatch samt spelade sin femte raka ligamatch utan förlust.

Efter en mållös första halvlek så tog hemmalaget ledningen i början av den andra halvleken när Oktay Delibalta nickade Bogdan Stancus inlägg från vänsterkanten. Drygt en kvart senare ökade Jimmy Durmaz på Genclerbirligis ledning när han sköt utanför straffområdet. Rizespors målvakt Serkan Kirintili får ta på sig målet då han styrde bollen in i eget mål och några minuter senare slog Jimmy hörnan som den kroatiske mittbacken Ante Kulusic nickade i mål. Ett par minuter senare fick Rizespor göra ett reduceringsmål men närmare än så kom inte laget. Mervan Celik i hemmalaget fick spela ett par minuter i slutet av matchen när han ersatte Jimmy.

Genclerbirligi tog sig allt längre bort från nedflyttningsstrecket medan Rizespor som har förlorat fyra av de fem senaste ligamatcherna och inte har vunnit på tolv raka ligamatcher ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket, tre poäng före Elazigspor.