VIDEO: Ricardo Quaresma första mål i Portugal sedan comebacken

Richardo Quaresma, 30 år, bröt sitt kontrakt med Besiktas i förtid i december 2012 efter 2,5 säsonger i klubben. Han spelade dock aldrig någon match under den sista halvsäsongen.

Efter tiden i Besiktas drog han till Förenade Arabemiraten och klubben Al Ahli där han skrev på ett 1,5 årskontrakt värt 5 miljoner Euro men tiden där blev inte långvarig och han lämnade redan efter ett halv år.

Quaresma gick under en längre tid av den första halvan av pågående säsongen klubblös innan hans gamla klubb, Porto, som han spelade för mellan 2004-2008 hörde av sig och kontraktet mellan parterna skrevs på i början av januari.  Över 10 000 åskådare följde hans första träning med Porto på Estadio do Dragao och under den gångna helgen gjorde han comeback i klubben när han fick hoppa i den 55e minuten i förlustmatchen i ligaspelet på bortaplan mot Benfica.

På onsdagskvällen fick han spela från start och gjorde ett nickmål när Porto besegrade Penafiel med 4-0 i gruppspelet av portugisiska ligacupen.