Mohamed Bangura till Istanbul B.B.

Fotbollskanalen skrev under måndagskvällen om att Istanbul B.B. som just nu ligger på andraplats i PTT 1. Lig, andra divisionen i turkiska seriesystemet, har värvat den 24-årige anfallaren Mohamed Bangura från Sierra Lone som har skrivit på ett 2,5 årskontrakt med klubben.

Efter succé i IFK Värnamo där han gjorde 10 mål på 8 matcher så värvades Mohamed till AIK under 2010 där han fortsatte att göra bra ifrån och efter sammanlagt 13 mål på 33 matcher i Allsvenskan under 2010 och 2011 så värvade den skotska klubben Celtic honom inför säsongen 2011/12 för 2,6 miljoner Euro men det blev inte mycket speltid där och han återvände till AIK på lån året efter då han gjorde 4 mål på 10 matcher i Allsvenskan för att därefter återvända till Celtic efter att Allsvenskan tagit slut 2012 men han hann aldrig stanna kvar en längre tid i Skottland innan han återigen lånades ut – den här gången till Elfsborg som presenterade honom i januari 2013 vilket skapade stora rubriker i svensk fotboll och mycket ilska hos AIK’s supportrar.

Efter lånetiden hos Elfsborg då han gjorde 6 mål på 27 matcher i Allsvenskan återvände han på nytt till Celtic som då valde att bryta kontraktet med honom. Och bara ett par timmar innan transferfönstret stängde i Turkiet så presenterades han av Istanbul B.B.

Allt har gått väldigt fort efter att Mohamed bröt kontraktet med Celtic. Enligt mig är han den bästa afrikanska spelaren som varit i Allsvenskan och det är inte konstigt att Istanbul B.B tror stenhårt på honom. Mohamed är väldigt glad över att komma hit och han gillar Turkiet, säger Cetinkaya.” Läs mer om övergången på Fotbollskanalen.

Istanbul B.B. ramlade ut ur Süper Lig säsongen 2012/13 men siktar på att ta sig tillbaka till högsta ligan inför säsongen 2014/15.