OFFICIELLT: Besiktas lånar mittback från Galatasaray

Besiktas meddelade börsen (KAP) i Istanbul under lördagskvällen om att klubben har gjort klart med den 27-årige kamerunske landslagsmittbacken Dany på lån från Galatasaray under resten av säsongen.

Besiktas betalar ingen summa till Galatasaray för att låna Dany men kommer att betala 600 000 Euro i lön till honom. Efter lånetiden så har Besiktas köpoption på Dany på 1,8 miljoner Euro som om klubben väljer att utnyttja det kommer att delas upp i två betalningar: 1 miljon Euro den 30e juni 2014 och 800 000 Euro den 30e januari 2015.

Dany som har spelat i turkiska ligan sedan säsongen 2010/11 har endast spelat i 6 ligamatcher den här säsongen och såg ut att vara klar på lån till sin förra klubb Gaziantepspor för ett par dagar sedan men hamnar i Besiktas istället dit han har ryktats tidigare.