VIDEO: Akhisar Belediyespor upp på femte plats i tabellen

Akhisar Belediyespor tog sig upp från nionde plats till femte plats i tabellen efter att ha besegrat Trabzonspor – som åkte på sin första hemmaförlust den här säsongen – på bortaplan med 4-2 under söndagskvällen och stor matchhjälte för laget blev anfallaren Mehmet Akyüz som gjorde ett äkta hattrick (tre mål i rad) på 22 minuter i den andra halvleken när Akhisar gick från 1-1 till 4-1.

Mittbacken Ugur Demirok gav Akhisar ledningen i den 17e minuten och Olcan Adin kvitterade via en försvarare för Trabzonspor på frispark tio minuter senare vilket också blev halvtidsresultatet. I den andra halvleken så klev Mehmet Akyüz in i handlingarna – han gjorde 1-2 i den 52a minuten, ökade på till 1-3 fyra minuter senare och satte dit 1-4 i den 76e minuten innan Olcan ordnade slutresultatet på tilläggstid av matchen.

Trabzonspor som fram till matchen hade 7 segrar och 3 oavgjorda på 10 hemmamatcher i ligaspelet med målskillnaden 18-6 ligger på en 9e plats i tabellen efter 20 omgångar och har två poäng upp till Akhisar på femte plats som har vunnit 4 av sina 5 senaste matcher i ligaspelet. Akhisar hade på säsongens åtta första bortamatcher noll segrar, tre oavgjorda och fem förluster med målskillnaden 0-11 men har på de tre senaste bortamatcherna vunnit 2 gånger samt förlorat 1 gång med målskillnaden 9-6.