VIDEO: Galatasaray närmade sig Fenerbahce – slog Eskisehirspor på hemmaplan

Galatasaray fick en drömstart när laget tog emot Eskisehirspor på Türk Telekom arenan under lördagskvällen. Redan efter sju minuters spel så gav Burak Yilmaz som har vunnit skytteligan i turkiska ligan under de två senaste säsongerna Galatasaray ledningen med sitt 11e ligamål för säsongen efter en snygg passning av Izet Hajrovic och innan halvleken var över så hade den kamerunske mittbacken Aurelien Chedjou ökat på ledningen i den 32e minuten genom ett nickmål efter en frispark slagen av Wesley Sneijder.

I början av den andra halvleken så fick Eskisehirspors chilenske mittfältaren Cristobal Jorquera ett jätteläge att reducera i ett friläge men Galatasarays målvakt Fernando Muslera stod för en fin räddning. Eskisehirspor försökte därefter skapa ytterligare målchanser ofta ledda av Erkan Zengin men hade svårt att komma till några klara målchanser. Istället kunde inhopparen Umut Bulut som gjorde 12 mål på 27 ligamatcher förra säsongen fastställa slutresultatet (3-0) på tilläggstid med sitt första ligamål för säsongen.

Galatasaray som inte har förlorat på 9 ligamatcher (6 segrar samt 3 oavgjorda med målskillnaden 20-5) och som endast har förlorat en match på de 16 senaste tävlingsmatcher är i och med segern mot Eskisehirspor nu fyra poäng bakom ledande Fenerbahce som spelar sin match i den 20e omgången mot Sivasspor på bortaplan på söndagseftermiddagen. Eskisehirspor som ligger på 6e plats i tabellen åkte på sin tredje raka bortaförlust i ligaspelet (1-4, 1-3 och 0-3).