U17-landslaget till EM!

Det turkiska U17-landslaget vann gruppfinalen över Polen efter straffsparkar och tog sig vidare till U17-EM som spelas på Malta senare i år mellan den 7e maj till 21a maj.

Efter att både Turkiet samt Polen vunnit sina tidigare två matcher i gruppspelet och dessutom hamnat på exakt samma målskillnad så var det avgörande mötet mellan länderna tvunget att avgöras på straffsparkar om det skulle bli oavgjord efter fulltid vilket det blev också blev och i straffläggningen (utan någon förlängning) så vann Turkiet med 5-4.

En stor delaktighet i Turkiets avancemang hade den 16-årige anfallaren Enes Ünal som gjorde tre av Turkiets fyra mål. Enes som fyller 17 år under mästerskapet blev i början av den pågående säsongen turkiska ligans yngsta målskytt genom tiderna när han gjorde mål mot Galatasaray.

Sluttabell

  1. Turkiet, 9 poäng
  2. Polen, 6 poäng
  3. Grekland, 3 poäng
  4. Norge, 0 poäng