VIDEO: Besiktas upp på andra plats

Besiktas gick förbi Galatasaray upp på andra plats i turkiska ligan på söndagskvällen efter att ha besegrat Akhisar Belediyespor med 3-0 på Olympiastadion i Istanbul inför kvinnor och barn upp till 12 år. Laget fick en drömstart i matchen när mittfältaren Veli Kavlak gjorde ledningsmålet redan i den andra 2a minuten med ett skott utanför straffområdet. Drygt sex minuter senare så ökade Mustafa Pektemek som återigen fick chansen från start efter sina två mål mot Caykur Rizespor i den 25e omgången på ledningen efter nickmål på Ramon Mottas inlägg från vänster vilket också blev halvtidsresultatet.

I den andra halvleken fastställde den kanadensiska mittfältare Atiba Hutchinson slutresultatet till 3-0 efter mål i den 69e minuten. Besiktas spelade sin fjärde raka ligamatch utan förlust (2 segrar samt 2 förluster) och har under de nio senaste ligamatcherna endast en förlust som kom på bortaplan mot Galatasaray efter ett straffmål av Selcuk Inan. Laget ligger fyra poäng efter Fenerbahce som har två matcher mindre spelade i tabellen och en poäng före Galatasaray medan Akhisar Belediyespor som har en seger på de sex senaste ligamatcherna ligger på 9e plats i tabellen med endast 2 poäng upp till Trabzonspor på 4e plats som innebär spel i Europa League till nästa säsong.

Akhisar Belediyespors statistik på bortaplan mot de tre stora klubbarna den här säsongen har varit 0-4 mot Fenerbahce, 1-6 mot Galatasaray och 0-3 mot Besiktas.