VIDEO: Nadir Ciftcis succé i Skottland

Minns ni Nadir Ciftci som blev uttagen i det turkiska A-landslaget i november 2010 som 18-åring av den dåvarande förbundskaptenen Guus Hiddink men som aldrig debuterade?

Nadir spelade då i Portsmouth i den engelska andradivisionen, The Championship och hade också spelat i FA-cupen. 1 mål samt 1 assist på 19 ligamatcher blev det säsongen 2010/11 när han inför säsongen 2011/12 skrev på ett kontrakt med Kayserispor. Tiden i Turkiet blev dock aldrig lyckad och han spelade bara 11 ligamatcher (mestadels inhoppare) innan han säsongen (2012/13) efter fortsatte karriären i NAC Breda där han åkte fram- och tillbaka från klubbens A-lag till juniorlaget. Det blev inte mycket speltid för honom i holländska ligan (7 matcher som inhoppare) men i juniorlaget gjorde han 5 mål på 16 matcher.

Inför den pågående säsongen så lämnade Nadir som har hunnit bli 22-år Holland för spel i Skottland och Dundee United som han skrev ett tvåårskontrakt med. I Dundee United upplever han sin bästa säsong som fotbollsspelare och under fredagskvällen gjorde han ett av målen när laget besegrade Hearts på bortaplan med 2-1.

Nadir har gjort 14 mål samt 12 assist på 32 tävlingsmatcher för Dundee United den här säsongen varav 9 mål samt 9 assist på 26 ligamatcher. Laget ligger på fjärde plats i ligatabellen och är framme i semifinal i skotska cupen där Nadir har gjort 3 mål samt 2 assist på 3 matcher. Han fick aldrig debutera för det turkiska A-landslaget men har sedan tidigare spelat 7 matcher för det turkiska U19-landslaget.